Tartar Zemin

EPDM Tartar Zemin Uygulaması

EPDM (etilen propilen dien monomer), oyun alanlarında ve spor alanlarında kritik düşme yüksekliği koruması sağlamak için yaygın olarak güvenli zemin kaplaması olarak kullanılan son derece dayanıklı sentetik kauçuk kaplamalardır. EPDM yerinde dökülerek kesintisiz bir yüzey sağlar. Yerine dökülen bu kauçuk oyun alanı, düşen bir cismin veya alınan bir darbenin dağıtılmasına yardımcı olabilecek şok emici yüzeyler sağlar ve böylece yaşamı tehdit eden yaralanma riskini azaltır.

KULLANIM ALANLARI

Kullanım alanları koşu yolları, çocuk oyun alanları, parklar, havuz kenarları ve spor alanları (Basketbol, voleybol, futbol ve tenis sahaları ) açık ve kapalı alanlar, hayvan altlıkları, at haralarının içine ve altlarına kullanılmaktadır.

 

Avantajları

  • Darbe emicidir
  • Toksik içermez
  • Mükemmel konfor ve güvenlik sağlar
  • Kaymaz
  • Düzensiz Hava koşullarına son derece dayanıklıdır.
  • Geniş renk seçimi opsiyonludur.

EPDM Zemin Kaplamaları Nasıl Uygulanır ?

Suyun daha rahat drenajı için eğimleri verilmiş beton ve asfalt yüzeyin  öncelikle her türlü toz, kir ve nemden arındırılması sağlanmalıdır.

Daha sonra zemine rulo yardımı ile bir kat astar  uygulaması yapılır.

Astar zemin ile epdm kaplama malzemesinin birbirine sıkıca bağlanmasını sağlar. Astar uygulamasından sonra yüzeyin tozlanmasına izin vermeden uygulamaya geçilmesi gerekmektedir. Astar tabakanın kurumasından sonra uygulamanın ilk aşaması olan 8mm  kalınlığında ki SBR granüller tabakanın döküm işlemi yapılır. İlk olarak 1-3mm kalibrede ki SBR kauçuk granüller %18 oranında poliüretan bağlayıcı ile karıştırılır. Daha sonra mala yardımı ile sıkıştırmak suretiyle karışım zemine serilir. Oluşan siyah renkli SBR granül tabakanın kuruma süresi hava sıcaklığına bağlı olarak  yaklaşık 10-15 saattir. Bu süre zarfında uygulamanın üzerine basılmamalı ve herhangi bir işlem yapılmamalıdır.

 

SBR katmanının kurumasına istinaden 1-3mm boyutlarındaki EPDM granüller %20 oranında poliüretan binder ile karıştırılarak, siyah tabakanın üzerine serilir. Uygulama kalınlığı 7 mm’dir.

EPDM granül tabakanın kuruma süresi yaklaşık olarak 24-36 saattir. Bu süre zarfında zemine kesinlikle girilmemelidir. Kürleşme tamamlandıktan sonra alan kullanılabilir.  Saha üzerinde çizilmesi gereken yerler varsa bu bölümlerde poliüretan esaslı çizgi boyası ile çizilerek alan kullanıma hazır hale gelmiş olur.

Unutulmamalıdır ki uzun yıllar boyunca güneşe ve diğer hava koşullarına maruz kalan tartar zeminler zamanla aşınma ve yıpranmaya maruz kalabilmektedir.  İsoco olarak EPDM döşemeniz için profesyonel onarım ve yükseltme hizmetlerini de ayrıca siz müşterilerimize sunmaktayız.